Der findes apps, der uden bøvl og ståhej, kan sørge for at forsøde din tilværelse, i hvert fald en smule i det mindste. Det foregår typisk med små spørgeskemaundersøgelser, og mange synes at det er ret hyggeligt.

Dette er ikke et get rich quick scheme, men helt og aldeles reelt og nemt at gå til.

Det skal dog siges, at du langt fra bliver millionær af at bruge disse apps, men lidt har også ret! – og det kan nu være meget hyggeligt at fordrive tiden med på en kedelig togtur, når du ikke gider at se flere afsnit af din ligegyldige serie.

Data er guld, sådan er det i dag, og derfor er prisen du “betaler” også information om din gøren og laden, i form af små undersøgelser og spørgeskemaer.

Tjen penge på spørgeskemaundersøgelser med YouGov

YouGov er en helt anden boldgade end Google Panel, selvom konceptetet meget groft sagt er det samme. Du bliver betalt for at svare på spørgsmål.

Hos YouGov er undersøgelserne typisk lidt længere, og du bliver belønnet med point alt efter længden, som du så kan bruge i deres pointshop.

Pointshoppen består egentlig “bare” af gavekort i forskellige værdier, som du kan købe for dine point, alt efter hvor mange du nu har sparet sammen. Gavekortet bestemmer du næsten selv hvor du vil bruge, da du kan bruge det i flere hundrede forskellige butikker og webshops

Skriv dig gerne op gennem mit link, så får jeg et par point, som tak for henvendelsen. Du får ligeledes nogle point fra start: Klik blot her.

Nedenunder er billeder af min egen profil.

Tjen penge på spørgeskemaundersøgelser med Google Panel

Hvis du har en Android telefon (sorry IOS tilhængere), har du næsten med garanti stiftet bekendtskab med deres app butik play store, eller på dansk: “play butik”.

På play butik kan du få en masse gode apps der både kan være gratis, med annoncer eller betalte, mange apps tilbyder også såkaldte in-app purchases, som egentlig bare er køb af fx guldmønter, tokens, diamanter (kært barn har mange navne) eller små tilføjelser i et spil, eller for at fjerne annoncer.

Hvis du er typen der ikke gider at betale for disse apps eller in-app purchases, så har du nu muligheden for at svare på spørgsmål med app’en Google Panel, hvor du som belønning får små beløb sat ind på din play butik konto.

Jeg har selv brugt denne app rigtig meget, og gennem tiden har jeg tjent en del penge til brug i Play butikken.

Rettelse: Det er senere hen blevet muligt for IOS brugere, også at tjene penge på Google panel, klik her og hent app’en med det samme.

Billederne ovenover er screenshots af fra min egen telefon, og som du kan se er beløbene ikke voldsomme, men til gengæld tager en spørgeskemaundersøgelse også typisk under 5-10 sekunder at gennemføre, og med de cirka 10-15 undersøgelser der kommer om måneden, har du hurtigt tjent penge til at kunne betale for en app, eller nogle diamanter i et spil.

Det rigtig fede ved Google Play-kredit er, at du kan bruge pengene i alle Googles play butikker (Play bøger, Play musik, play film og play store)

Det du “betaler” for at tjene penge med spørgeskemaundersøgelser

Alt har en pris, og ligeledes har spørgeskemaundersøgelser, selvom de umiddelbart ikke koster dig en krone.

Alt kan dog ikke gøres op i kroner og øre. Ting som data og tid er to valutaer der bliver mere og mere værd, og det er også de to du betaler med, når du laver spørgeskemaundersøgelser.

Spørgeskemaundersøgelser tager tid

Det er nu ikke fordi at det tager alverdens tid at udfører en spørgeskemaundersøgelse, men tid er jo som bekendt penge, og begge dele skal overvejes nøje før brug.

En typisk spørgeskemaundersøgelse på google panel tager typisk ikke mere end 10 sekunder, og du får pengene sat ind på din Google Play konto med det samme.

På YouGov får du som tidligere nævnt point, for at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse, og hvor meget dét er, afhænger af det estimerede tidsforbrug på den pågældende undersøgelse.

Der er stor forskel på hvor lang tid de forskellige spørgeskemaundersøgelser på YouGov tager, men alt mellem 1 og 15 minutter er muligt.

En sjælden gang imellem er der længere undersøgelser, der dog også plejer at være mere pointgivende i forhold til tidsforbruget, sammenlignet med de kortere undersøgelser.

Alt i alt er spørgeskemaundersøgelser ikke en måde at blive rig på, det er slet ikke muligt når man udregner belønningen i forhold til tidsforbruget. Der er dog mange der synes det er hyggeligt, og så gør det jo heller ikke noget at du får lidt for det.

Det kunne fx være en god aktivitet mens du venter på bussen eller venter på at det er din tur hos lægen, hvor du alligevel ikke kan foretage dig ret meget andet.

Spørgeskemaundersøgelser er dataminer

Du skal huske at alt har en pris, og hver gang du laver en undersøgelse, betaler du ikke blot med din tid, men også med din data.

Jeg har personligt ikke noget imod, at folk/firmaer kender til min holdning om forskellige apps, oplevelsen jeg havde i min tur i føtex eller hvordan jeg vurderer forskellige teleselskabers image.

Men dette lille afsnit – kald det gerne en slags disclaimer – er med i indlægget for at gøre dig opmærksom på at du altså på sin vis betaler med data om dig selv.

Google der står bar Panel, og selskaberne der hyrer YouGov til at lave spørgeskemaundersøgelser for dem, gør det naturligvis i håb om at kunne blive endnu bedre til at målrette annoncer og forbedre deres produkter, så de kan sælge mere til folk med din profil i fremtiden.