Spar penge på varmeregningen

Spar penge på varmeregningen med alle de gode tips i indlægget her, som giver dig konkrete råd til hvordan du kan spare penge på varme.

Rigtig mange af disse tips kræver ikke ret meget af dig før du begynder at spare penge, derfor burde du som det mindste udføre de nemme tips, både for din økonomis skyld og for miljøets skyld.

Nogle af metoderne til at spare på varmeregningen kræver en lidt større indsats end andre, men det handler mest af alt om at ændre sine vaner, og det kan være svært i starten, men når vanen er ændret er det ikke noget der fylder i hverdagen derefter. Det er i hvert fald min erfaring.

Hvis du er interesseret i at spare flere penge, og ikke blot på varmen, så tage et kig på mine andre indlæg om at spare penge:

Spar penge på varmen med tøfler

Et par gode sokker og nogle tøfler eller klipklapper, samt en varm trøje kan gøre underværker om vinteren. Tag et tæppe på når du sidder i sofaen og ser tv, i stedet for at skrue alt for meget op for varmen.

Selvfølgelig skal du ikke skrue helt ned for varmen, det er hverken sundt for indeklimaet eller rørene. Det er dog realistisk at spare en del penge på varmen, ved blot at skrue en halv ned på radiatoren og tage et par tøfler på i stedet.

Dette er et af de tips jeg virkelig opfordrer til at du tager til dig, fordi det er så nemt og ligetil, og fordi det ikke kræver nogen investering. Du skal blot skrue en smule ned og så begynder du at spare penge på varmeregningen med det samme.

Skru kraftigt ned for varmen, når du er på ferie

Rigtig mange glemmer at skrue ned for varmen når de tager på ferie, hvilket er spild af penge, da ingen får glæde af varmen ud over dit varmeselskab, som jo desværre stadig skal have deres penge, selvom du ikke er hjemme.

Så husk at skru kraftigt ned for varmen når du tager på ferie. Sørg for at der stadig er en smule varme på om vinteren, hvis du har gamle og dårligt isolerede rør, så du undgår frosne rør og de skader det kan medføre.

Endnu et tip hvor indsatsen er virkelig lav, før du begynder at spare penge på varmen. Det er ganske enkelt en no-brainer at skrue ned for varmen (og varmeregningen) når du tager på ferie og forlængede weekendture.

Det skal siges at dette tip kun sparer dig penge på varmen, når det drejer sig om længere perioder. Hvis du fx skruer ned om natten for så at skrue op igen om morgenen, vil det rent faktisk resulterer i et højere forbrug, da det er nemmere at holde varmt, kontra at varme op fra nul af.

Spar penge på varmeregningen ved at lufte ud dagligt

Hvis du ikke lufter ud ofte, bliver luften inden for fugtig og tung, og den bliver derfor sværere at varme op, derfor er det en god ide at lufte ud, og få nyt frisk luft ind, i mindst 5 minutter om dagen og helst 3*5 minutter om dagen. Husk at slukke for dine radiatorer mens du gør det.

Det virker en smule forkert eller omvendt at skulle lufte ud og lukke kulden ind om vinteren, men den er god nok. Luften bliver lettere og nemmere at varme op, hvilket betyder at du ikke skal skrue så meget op for radiatoren, og på den måde sparer du penge på varmeregningen.

Husk selvfølgelig at slukke for varmen når du lufter ud.

Stil ikke møbler foran radiatoren

Hvis du stiller dine møbler foran radiatoren, giver det en dårlig fordeling af varmen i dit hjem. Det kan også forhindre dine termostater i at fungerer optimalt.

Rokér i stedet møblerne rundt, så radiatoren står fri og bedre kan sende varmen ud i rummet. Med møblerne væk fra radiatoren, kan man ofte skrue en smule ned på termostaten og dermed spare en del penge

Hold et stabilt niveau

Når du har tændt for varmen, gør du klogt i at holde en temperatur i stedet for at skrue op og ned hele tiden.

At varme op ved at skrue op for varmen kan sammenlignes med en bils benzinforbrug, den bruger allermest når den gasser op. Så at skrue op og ned for varmen hele tiden skaber en større varmeregning end ved blot at holde en fornuftig temperatur.

Hvis du fx har det lidt koldt og tænker “jeg skruer lige en halv op”, så kig hellere på tippet med tøflerne og en ekstra varme trøje længere oppe, og undgå at skrue op for varmen.

Skru ikke op når du får gæster og spar på varmen

Mange skruer op for varmen når de får gæster – for deres gæster skal jo have det godt og lunt – men det plejer som regel at ende med at der bliver åbnet et vindue fordi det bliver for varmt.

Når vinduet bliver åbnet bliver der typisk også slukket for radiatorerne i rummet du og dine gæster sidder i, men i andre rum der støder op til, kunne jeg forestille mig at radiatorerne forbliver på samme niveau, og dermed står det åbne vindue og radiatorerne og kæmper mod hinanden, hvilket skaber en unødvendig høj varmeregning.

Hold døren lukket til kolde rum om vinteren og spar på varmen

Trappeopgange, kældre, krybekældre, bryggers og garagen er alle rum hvor der ofte er en dør ind til selve beboelsen også, og de døre er vigtige at holde lukket når det er koldt udenfor, da det typisk ikke er rum der holder lige så godt på varmen som øvrige rum.

Logikken i det er, at jo flere m2 en radiator skal varme op, jo mere skal den arbejde, og jo flere penge koster det på varmeregningen. Så luk døren og spar penge på varme.

Derudover er det sjældent rum man opholder sig i i længere perioder, hvilket heller ikke gør det nødvendigt at holde dem lige så varme som for eksempel en stue.

træk persienner og gardiner for om natten

Et lille ekstra lag isolation på de kuldefølsomme steder (vinduerne), kan hjælpe dig med at holde varmen indenfor, hvor den gør nytte. Så husk at trække persienner og gardiner for om natten.

Husk også at trække fra igen om morgenen, så strålevarmen fra solen kan komme indenfor. Det virker begge veje.

Har du nogle tips til at spare på varmen?

Hvis du har nogle tips der mangler på listen, så skyd endelig løs i kommentarfeltet nedenunder indlægget her! – jeg vil elske selv at kunne spare flere penge og at kunne tilføje tips til listen.


Skriv et svar