Spar penge på shampoo

Spar penge på shampoo

Spar penge på shampoo – kan man det?

Hvor mange penge kan du så spare på shampoo, hvor besværligt er det og hvad siger det egentlig om dit forhold til unødvendigt forbrug og tidsspilde?

Det er nogle af de ting jeg vil komme ind på i indlægget her, om at spare penge på shampoo (og meget mere).

Det er faktisk ret nemt spare penge på shampoo, så nemt at det privatøkonomisk er tosset hvis du ikke har et lille fokus på at spare penge på shampoo og andre.

I indlægget her vil jeg fokusere og eksemplificere med shampoo, og jeg synes egentlig at det er et lidt tosset og meget specifikt emne at skrive om.

Men det er hele den sparsommelige tankegang, og dét at kunne påføre den på virkeligheden der er pointen.

indlægget handler ikke om hvilken shampoo du skal købe, eller om der er nogle shampooer der er bedre end andre, men mere hvordan du sparer på mængden og indkøbet af shampoo.

Hvilken shampoo er bedst?

Jeg er slet ikke ekspert i sundt hår, men så vidt jeg er orienteret er hår dødt så snart det er vokset ud, og det er derfor primært hårsækkene og hovedbunden du skal have fokus på at holde ren og velplejet.

Derfor må shampoo også være en forholdsvis individuel ting, alt efter hud- og hårtype, hvor meget vand du drikker og din kost.

Fælles for alle personer er (tror jeg, jeg er ikke ekspert), at det er vigtigt at skylle fx shampoo grundigt ud, så der ikke sidder rester og irriterer hovedbunden, samt at alle kan gavne af at undgå kemikalier så vidt muligt.

Fælles er også, at hvis du bruger mange andre hårprodukter, så er der mere der skal vaskes ud og behovet for at bruge shampoo opstår dermed oftere.

På den måde kan man jo sige, at jo færre hårprodukter du bruger generelt, jo mindre shampoo skal du bruge og jo flere penge kan du spare.

Så gør dit hår og din pengepung den tjeneste, at finde det niveau hvor du er tilfreds med din hårpragt men med færrest mulige produkter.

Mine ovenstående påstande understøttes også af denne artikel på videnskab.dk, hvor de går i dybden med, at finde ud af behovet for shampoo og hvor ofte man skal bruge det.

Nå, men det var jo slet ikke hovedbunde og sundhed indlægget skulle handle om, men om hvordan du sparer penge på shampoo, når du har fundet et produkt du godt kan lide.

Spar penge på shampoo – indkøb

Jeg tror at en billig shampoo kan være god for nogle og knap så god for andre.

Der er jo heldigvis intet i vejen for at prøve forskellige billige shampooer, indtil man finder den rette, så du både kan spare penge på shampoo, og få et produkt der passer til netop dig.

Jeg kan ikke sige hvad der er det rigtige brand for dig, men jeg kan komme med et par sparetips til indkøbet af shampoo, for her kan der være rigtig mange penge at spare!

Først og fremmest så køb aldrig dit foretrukne mærke uden at det er på tilbud.

Her snakker jeg primært om mærkevarerne, for de helt billige brands og butikkernes egne mærker (som også kan være gode), er som regel nede i en pris hvor de sjældent kommer på bud – men hold øje alligevel.

Hvis du er kommet frem til at det bedste mærke for dig, er et af de normalvis dyre mærkevare brands, så køb ind i større mængder når der er et godt tilbud.

Shampoo bliver ikke for gammel lige foreløbigt. Ifølge Apoteket.dk kan shampoo holde i cirka 5 år. Så køb bare stort ind og spar en masse penge på shampoo.

Men kig lige på udløbsdatoen på pakningen under alle omstændigheder, de 5 år er blot en timmelfingerregel.

Spar penge på shampoo – mit brand og min besparelse

Jeg bruger selv Head & Shoulders, som desværre er et ret dyrt shampoo brand. Jeg har prøvet en del andre og billigere mærker, men intet har kunne få bugt med skæl, lige så godt som Head & Shoulders kan.

Standard prisen for Head & Shoulders hos Matas er cirka 70 kroner pr. liter hvis du køber de store på netop en liter.

Hvis du derimod køber de små på 225-300 ml kommer literprisen hurtigt op på cirka 100-150 kroner, så det vil jeg kraftigt fraråde dig.

Jeg var så heldig at finde Head & Shoulders i halvliters versioner til 10 kroner stykket, hvilket jo er små 20 kroner pr. liter.

10 kroner for en halv liter Head & Shoulders er en helt exceptionelt god pris, men det er også årsagen til, at jeg købte de 6 resterende der var tilbage i butikken.

Jeg har betalt 60 kroner for 3 liter shampoo, i stedet for de 210 kroner eller mere, som normalprisen lyder på.

Her har jeg altså sparet en del penge på mit shampoo indkøb, blot ved at købe ind på tilbud.

Og så slipper jeg som bonus også for at tænke på, at købe shampoo i lang tid, da jeg har kort hår, bruger meget lidt af gangen og nu har et lille lager af billig shampoo stående.

Hvis du vil se hvor mange penge det kan blive til på sigt, så hop over på mit mange bække små indlæg, hvor jeg har regnet lidt på, hvor mange penge det bliver til på 10 år.

Spar penge på indkøb af shampoo – opsummering

Hvis du ikke gider at læse min historie om at spare penge på shampoo, så dyk ned i opsummeringen her i stedet:

  • Prøv billige brands før mærkevarerne (hvis det passer din hovedbund, selvfølgelig)
  • Køb kun mærkevarer shampoo på tilbud
  • Køb stort ind
  • Typisk har shampoo en holdbarhed på 5 år
  • Literprisen er altid bedre på store beholdere

Mindsk forbruget og spar penge på shampoo

Her er et område hvor du (i hvert fald som korthåret mand), også kan spare mange penge på shampoo, med en forholdsvis lille indsats.

Igen er jeg slet ikke ekspert, men jeg tror meget fast på, at mængden af shampoo de fleste personer bruger af gangen, er alt for stor!

Jeg bruger meget lidt af gangen, men nok til at det skummer op og håret bliver rent. Alt derudover er jo egentlig overforbrug, uanset hvordan du vender og drejer det.

Specielt hvis du ikke bruger en dispenser, for så er der risiko for at du nemt får trykket for meget shampoo ud i hånden.

Men selv hvis du bruger en dispenser er der også en god sandsynlighed for, at du bruger for meget shampoo af gangen, de doserer nemlig forholdsvist store mængder af gangen.

Selvom producenterne af shampoo sælger deres produkter i smarte beholdere med dispensere, er de stadig interesseret i, at du bruger deres produkt mest muligt så du kan skynde dig ud og købe mere shampoo, med så korte mellemrum som muligt. Derfor den store dosering fra dispenseren.

Smart for deres forretning, dårligt for din pengepung og miljøet.

Det handler kort sagt om at finde et niveau hvor dit hår og din hovedbund bliver ren, men uden du bruger mere end hvad der er nødvendigt for at det sker.

Mine tricks til at mindske forbruget af shampoo

Først og fremmest har jeg på tilbud købt en liter Head & Shoulders med dispenser for 60 kroner. Det var desværre ikke det bedste tilbud (en besparelse på 10 kroner, i forhold til normalprisen), men nu har jeg en dispenser jeg kan genopfylde.

Det er ikke den flotteste dispenser, men jeg påtænker at købe en pænere på et tidspunkt, når jeg finder en til den rigtige pris.

Derudover holder jeg ganske enkelt bare to fingre imellem, lige under hvor du trykker ned på dispenser hovedet. På den måde er jeg sikker på kun at trykke halvt i bund hver gang, og det er længe fint til min længde hår.

Børn tænker jeg godt kan have det lidt svært med, at huske det er vigtigt at spare på shampooen.

Så hvis du har børn vil jeg foreslå dig at sætte en strip på, så den kun kan trykkes halvt ned – ja det kan du jo egentlig også gøre selvom du ingen børn har, hvis du er lidt glemsom 😉

Hvis du vil vide hvor mange penge dette lille trick kan spare dig for i længden, så hop over på mit mange bække små indlæg, og find ud af hvad det betyder for din privatøkonomi, at bruge 5 ml shampoo af gangen, i stedet for 10 ml.

Skriv et svar