Indlæg om nemme sparetips - billede af sparegris

25 nemme sparetips

Sparetips er noget der står mit hjerte nært. Faktisk ikke så meget for pengenes skyld (det er dog en absolut fantastisk sidegevinst), men mest af alt fordi mit jyske hjerte vil bløde, hvis jeg bruger 1000 kroner på noget jeg ved jeg kan for 500. Så det gør jeg ikke.

Sparetips handler derfor for mig lige så meget om princip, logik og miljø, som det handler om penge.

Jeg ser ofte på diverse Facebook sider folk, der spørger efter “dit bedste sparetip”, derfor satte jeg mig for at skrive dette indlæg, med 25 nemme sparetips (mange flere kommer til).

Alle sparetips på listen kan uddybes, men jeg serverer dem her hurtigt og råt. Flere af dem har jeg uddybet i andre indlæg som jeg selvfølgelig linker til.

Nogle af de sider jeg henviser til giver mig et lille beløb, hvis du vælger at gøre brug af tjenesten eller handler på webshoppen der linkes til. Det koster dig ikke ekstra, men hjælper mig meget med at drive vilebo.dk.

Mange vil gerne spare penge, men kommer ikke i gang med det sådan for alvor. Gør du? – Det er nemmere end du tror, når du først kommer i gang. Bare start fra en ende af.

 1. Få et tilbud på dine forsikringer
  Du kan selv ringe rundt og få forskellige tilbud, eller bruge en tjeneste som Findforsikring (det er gratis). Findforsikrings kunder sparer i snit 2700 kroner!
 2. spar 75.000 eller mere ved at investere en smule
  Overskriften til dette sparetip kunne godt lyde lidt som en clickbait overskrift, men den er skam god nok. Fx har jeg regnet ud, at jeg har sparet 7500 kroner på kaffe i løbet af min studietid (3,5 år), ved at købe et termokrus og en termoflaske, så jeg kan tage kaffen med hjemmefra i stedet for at købe på skolen. Genopladelige batterier, et nyt vandbesparende brusehoved og en masse andre forholdsvis små investeringer, kan potentielt spare dig for rigtig store summer – bare kaffen er 75.000 over 10 år!
 3. Skift ALT til LED
  En LED pære er bare langt det billigste. Så hvis du ikke har skifte hele hyttens belysning til LED endnu, så se at komme i gang. Selv hvis du har sparepærer, kan det betale sig at skifte til LED.
 4. Skift til energivenlige hårde hvidevarer
  Der kan være mange hundrede, og i visse tilfælde tusinder af kroner at spare, ved at skifte dine hvidevarer ud. Hvis dine hvidevarer ikke har et energimærke, så skift dem ud, hvis de har et dårligt energimærke, så skift det ud. Det koster lidt nu, men du sparer mange penge på sigt.
 5. Køb restaurantbesøg med rabat
  Desværre er det indtil videre kun for Aarhusianere og Københavnere, men hos EarlyBird kan du booke restaurantoplevelser med en god rabat. Og nej, det er ikke “blot” et to-for-én tilbud på franske hotdogs – det er gode steder med gode rabatter. Det er dyrt at gå ud, men når du skal afsted, hvorfor så ikke gøre det med rabat?
 6. Skift mobilabonnement
  Jeg giver 99 kroner for 50 timers tale og 50 GB data hos Oister, og har ingen problemer med dækningen. Hvornår har du sidst set dit mobilabonnement efter i sømmene, for at se om dit forbrug stemmer overens med dit abonnement, eller blot om du kan få dit nuværende indhold billigere et andet sted?
 7. Få overblik over alle dine udgifter
  Dette tip hænger sammen med de to næste, og er meget vigtigt. Find ud af hvad du har af faste og variable udgifter. Når det kommer til en sund privatøkonomi er overblik en grundsten.
 8. Fjern de unødvendige udgifter
  Har du et goodiebox abonnement? Har du tre streamingtjenester på samme tid? Eller har du et fitness abonnement du aldrig bruger? – Fjern dem med det samme, hvis du vil spare penge.
 9. Lav et budget
  Måske er dette sparetippet over dem alle. Jeg synes i hvert fald det er et must. I min optik kan du ikke finde ud af hvor du skal hen, hvis ikke du også ved hvor du har været og hvor du står nu. Sådan er det med så meget i livet – også privatøkonomi. Når du har lavet et budget, er det tydeliggjort hvor der kan spares. Så efter sparetip 5 og 6 her på listen, er dette et must.
 10. Betal årligt
  Hos mit forsikringsselskab (Bauta), er der rabat jo mere forud du betaler af gangen. Så sparetippet her lyder på at gennemgå mulighederne hos dit forsikringsselskab, din A-kasse og fagforening og hvad du ellers har af andre faste udgifter, for at se om du kan spare lidt på at ændre betalingsperioden.
 11. Klip kreditkortet
  Hvis du klipper kreditkortet og helt fjerner muligheden for at hæve over, fjerner du også risikoen for at betale renter på overtrækket. Jeg har selv et debetkort, og min oplevelse er at det kan bruges overalt.
 12. spar op
  Nå du nu har skabt lidt luft i budgettet, ved at fjerne de unødvendige udgifter, så spar pengene op i stedet for at bruge dem på noget andet med det samme. Penge på kontoen er måden hvorpå du undgår fx at købe en ny vaskemaskine på afbetaling (og dermed typisk med en renteudgift), hvis den gamle går i stykker. En sund privatøkonomi har altid en god buffer.
 13. skift abonnementstype
  Hos fx spotify kan du få et familieabonnement, det koster 149 kroner og kan have 6 familiemedlemmer tilkoblet. Et almindeligt Spotify abonnement koster 99 kroner, så hvis i blot er to i husstanden er der allerede sparet 50 kroner, hvis i skifter fra to selvstændige abonnementer til et familieabonnement. Gennemgå alle dine abonnementer, for at se om de kan laves på en billigere måde.
 14. Skru ned for varmen
  Mange har en temperatur på over 21 grader. Ifølge Bolius kan du spare 5% på varmeudgiften, for hver grad du skruer ned. Så hvis du vænner dig til 21 grader i stedet for 23 er der en 10% besparelse på varme. Jeg har tidligere skrevet et helt indlæg, med mange gode råd til at spare på varmen.
 15. tilmeld dig nyhedsbreve
  Når du køber noget på nettet, så se lige om der ikke skulle være en rabat at hente, ved først at tilmelde dig webshoppens mailliste.
 16. Afmeld dig fra nyhedsbreve
  Er du tilmeldt 50 nyhedsbreve fra webshops der bombarderer dig med tilbud? – så afmeld dig dem alle. Du slipper både for at slette alle deres mails for eftertiden, og sparer en masse penge på de ting du ikke køber.
 17. Kvit smøgerne
  Når det kommer til unødvendige udgifter, er smøgerne synder nummer ét. Kvit dem med det samme og spar en masse penge. Jeg ved godt det er svært, men gør det for dig selv og din økonomi, uanset hvor mange forsøg det kræver.
 18. Skær ned på forbruget af sodavand
  Samme koncept som med smøgerne. Du har ikke brug for dét. Gør det til en luksusting der kun finder sted weekenderne, og spar en masse penge. en billig ramme Coca Cola på tilbud koster cirka 79 kroner, hvilket er 10,09 kroner literen. En liter vand koster til sammenligning cirka mellem 4 og 7 øre literen.
 19. Skær ned på forbruget af slik og chokolade
  Igen har vi her en – for kroppen – næsten ubrugelig fødevare. Det er dyrt og unødvendigt i en meget stor grad, at købe slik og chokolade. Så et godt sparetip er at skære kraftigt ned. Gør det eventuelt til en weekend-ting, og vær viljefast med dén beslutning.
 20. Skær ned på fastfood
  Undgå fastfood så vidt muligt. Det er dyrt og typisk usundt. Led i stedet efter billige og nemme retter på nettet, lav noget af rester eller kig i fryseren og se om der ikke skulle være noget fristende.
 21. Brug VEL til pletter
  I stedet for rigtig dyre pletfjerner produkter, så er et husmorråd at bruge VEL opvaskemiddel (helst den der ikke er farvet, for at undgå misfarvning). Ifølge rådet skal du komme VEL direkte på pletten og lade det sidde i et par timer, bagefter skylle det af og til sidst vaske den som normalt.
 22. Vent 5 dage med at købe
  Klassisk gammelt sparetip. Vent lidt tid med at købe alt andet end dagligvarer, for at undgå impulskøb. Det giver dig tid til at overveje om det virkelig er et behov eller bare et impulskøb, samt tid til at finde det billigste sted hvis det er et reelt behov. Det kan også være 24 timer, men jeg plejer at vente i mindst 5 dage.
 23. Køb ind før helligdage og nye tilbudsaviser
  Når der kommer en helligdag lige om hjørnet skal dagligvarebutikkerne have solgt det de har i køleren, der bliver dårligt i løbet af helligdagene. Når der kommer en ny tilbudsavis skal de have gjort plads til de nye vare. I begge tilfælde kan der opnås store rabatter på fx kød og andre letfordærgelige fødevare.
 24. Køb ind efter helligdage og mærkedage
  Efter jul, halloween, påske, valentinsdag og nytår bliver alle produkter der relaterer sig til sat voldsomt ned. Typisk til foræringspris. Så køb gerne alt det du kan og har brug for til disse dage, et år forud hvert år. Her er nogle eksempler: Julelys, alt pynt, servietter, kort og gavepapir.
 25. Tøm køleren og fryseren jævnligt
  Ifølge Miljøstyrelsen, smider danskerne 260.000 ton mad ud om året, som kunne være spist i stedet. Derfor er dette sparetip både godt for miljøet og din pengepung. Lav mad af rester engang imellem, og husk at kigge i din fryser hver gang du skal planlægge, hvad der skal spises.

Skriv et svar