Månedsrapport Juni 2020

Månedsrapport #7 (Juni 2020)

Endnu en måned er gået, og derfor er det tid til endnu en månedsrapport.

Hvis det er første gang du kigger forbi månedsrapporten på Vilebo.dk, så er det her jeg opdaterer dig om hvordan det går med mine investeringer og med bloggen.

Følg med på Facebook hvis du ikke vil misse næste opdatering.

Månedsrapporterne er meget for min egen skyld, da jeg tænker det er sundt at stoppe op engang imellem, for at kigge på det hele lidt fra oven.

Du skal dog ikke være et sekund i tvivl om, at jeg er ellevild med at du læser med!

Personligt: Hvad skete der i Juni 2020?

Dette er en ny overskrift i månedsrapporterne da jeg som nævnt ovenover, bruger rapporterne til at reflekterer over det hele lidt fra oven.

Denne blog er med afsæt i økonomi generelt, investering og at spare- og tjene penge. Det synes jeg fint hænger sammen med en personlig opdatering, for din livssituation og valg i livet spiller i allerhøjeste grad ind på din økonomi.

Uddannelse

I Juni er jeg blevet færdig med endnu et semesters skolegang, på min færd mod at blive socialrådgiver.

Jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at blive færdig, så jeg kan komme ud på arbejdsmarkedet igen.

Jeg er mentalt meget bedre til at administrere et arbejde, men de sidste par måneder har også været ekstra hårde grundet praktik i forbindelse med mit studie.

37 timers praktik, 10 timers transport til/ fra praktik, 12 timers arbejde og derudover eksamenslæsning i en udefinerbar mængde timer ved siden af. Mindst 60-75 timer ugentligt. Pyyha.

Og så er der jo det med pengene at glæde sig til, når jeg er færdig med studiet om halvandet år.

En socialrådgiver er ikke fyrsteligt betalt, men det giver trods alt meget bedre end de 5747 kroner jeg får i SU, samt det jeg kan skrabe sammen i mit timelønnede fritidsjob.

Sommerferie og opsparingen dertil

Sommerferien skal bruges på at besøge de familiemedlemmer og venner, som jeg ikke har haft mulighed for at besøge i lang tid grundet corona.

Min kæreste og jeg har lavet en fælles feriekonto, hvor vi begge sætter et beløb over månedligt. Derudover har vi en ret høj acontobetaling til varme, som vi har fået penge tilbage fra og sat over på vores feriekonto.

På den måde er ferien betalt uden det giver et skvulp i denne måneds udgifter.

Det er generelt en måde jeg godt kan lide at administrere min økonomi på, med kasser til alt og et stort overblik til følge – kunne det måske være et interessant emne til et indlæg?

Nye indlæg i Juni

I Juni er der ikke sket det store hvad angår nye indlæg, det er dog blevet til to:

Eller det vil sige at indlægget om betalte undersøgelser egentlig ikke er nyt, men det er blevet opdateret i en sådan grad at jeg tillader mig at tælle det med.

Jeg har som nævnt tidligere ferie nu, så jeg vil kunne arbejde på nye indlæg i langt højere grad end i Juni måned, hvor jeg havde nok andet at se til.

Vilebo.dk – besøgende og indtjening

Juni har været en okay måned hvad angår indtjening, men langt fra en god måned hvad angår antallet af besøgende.

Jeg har stadig kun 16 indlæg på siden, og glæder mig vildt meget til at se hvad der sker, når der kommer en større mængde indhold online.

Besøgende

Som altid får du lige et hurtigt overblik med et screenshot, af samlede antal besøgende dag for dag i hele Juni.

Graf over trafik på Vilebo.dk i Juni 2020

Som du kan se er der igen nogle ret store hop engang imellem. Indlæg om at spare penge gør sig ganske glimrende på de sociale medier, og det kan derfor resultere i en del besøgende, hvis jeg eller en anden deler et indlæg fra Vilebo.dk i denne kategori.

Jeg har i slut Maj fjernet nogle indlæg fra siden, der ikke stemte overens med hovedemnerne penge, investering, opsparing osv.

Det har selvfølgelig kostet lidt på antallet af besøgende, men til gengæld er der på sigt fordele at hente, ved at have mere fokuseret indhold.

Men tallene i Juni ser således ud, i forhold til Maj måned:

  • Besøgende i alt: 518 (-88)
  • Besøgende fra søgemaskiner: 26 (-53)

Besøgende fra søgemaskinerne er jeg slet ikke tilfreds med, men det skal nok komme i takt med at jeg får skrevet nogle flere indlæg.

Bloggen har et par år på bagen, men som nævnt tidligere er fokuset på emnet penge først etableret for nyligt.

Indtjening

  • Adsense: 6,35 kroner (-18,48)
  • Affiliate: 82 kroner (+78,64)

Jeg pillede Adsense af i løbet af Juni måned, simpelthen fordi jeg synes det rodede for meget med mit layout.

Det gjorde det fordi jeg havde slået automatiske annoncer til, som betyder at Adsense får lov til at placere annoncer på vilebo.dk hvor den ville.

Det endte ikke særlig kønt. Så nu tester jeg forskellige plugins der kan placerer annoncerne så de er tydelige og genererer en omsætning, men uden at de forstyrrer helt vildt, eller ødelægger hele mit layout.

Affiliate delen har til gengæld haft fremgang.

Det er stadig ikke noget at råbe hurra for, men et lead hist og her igennem partner-ads siger jeg nu heller ikke nej til 70 kroner af affiliate omsætningen kommer fra et enkelt lead til 3 byggetilbud.

Investeringer

Mine investeringer har klaret sig fint, specielt på crowdlending-fronten hos Mintos, som egentlig også er min eneste reelle investering, af en størrelse der har bare en smule betydning.

Crowdlending

Mintos er stadig det eneste sted jeg har investeret mig i crowdlending, men jeg kunne godt finde på at smide lidt penge efter Bondora igen snart.

Jeg har sat yderligere 1000€ euro ind på min Mintos konto, ganske enkelt fordi Mintos performer rigtig godt for mig.

Jeg har investeret meget konservativt fra start af, og primært købt lån med en Mintos Rating på B+ og opefter.

Det har vist sig at være en god strategi i en tid med corona-pandemi og økonomisk tumult til følge.

Der er selvfølgelig altid en risiko ved at investere, også hos Mintos, men jeg synes nu at de har været forholdsvis gode til at håndtere og oplyse, om de problematikker der har været i løbet af den seneste tid.

Jeg investerer pt. 100% manuelt og primært på det sekundære marked, for at finde de bedst mulige lån.

Det er en langsom proces, men jeg hygger mig faktisk med det.

Jeg gør det manuelt lige nu fordi at rigtig mange lån der er “current”, godt kan være på vej i en negativ retning på trods af deres ellers fine status.

Lad mig illustrere med et billede af et aktuelt lån det er muligt at investere i (d. 05-06-2020), med status som “current”:

Oversigt over lån på Mintos

Billedet fortæller at der meget tydeligt har været stabile betalinger i lang tid.

I Marts kom der så betalingsvanskeligheder, netop hvor Corona-krisen på mange måder begyndte at bide sig fast for alvor – også økonomisk.

De lån jeg manuelt sidder og finder nu, har alle betalt til tiden og der står derfor istedet udelukkende “paid”, hele vejen ned i kolonnen længst til højre.

Det er tydeligt at det har en effekt, for andelen af mine lån der ikke er forsinkede ligger nu ret stabilt omkring de 85%, hvor dét tal før lå mellem 70-75%.

Tabellen over min rejse på Mintos i 2020, med opdaterede tal for Juni ser således ud:

MånedRenteindtægtBonus/premiumInvesteretVærdi
Januar16€1,82€0€2.061€
Februar16,86€0,12€0€2078€
Marts14,61€198,14€1000€3.291€
April24,31€8,47€0€3.324€
Maj28,525,07€0€3.357€
Juni35,960,771000€3.394

Jeg er rigtig tilfreds med udviklingen på Mintos, og tror på at Juli bliver meget lignende Juni.

Enkeltaktier og indeksfonde

Som jeg annoncerede i sidste måned har jeg nu aktiveret min månedsopsparing på Nordnet.

Det betyder at jeg nu automatisk investerer 500 kroner om måneden i indeksfonden Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (forkortet: SPIGLAMRIKL).

Min beholdning af indeksfonde og enkeltaktier ser nu således ud:

AktieAntalGAKurs
SPIGLAMRIKL3kr. 140,70kr. 138,60
Danske Bank75kr. 92,39kr. 92,64

Jeg har købt og solgt lidt Danske Bank aktier i løbet af Juni, og også tjent lidt på det, men jeg har besluttet mig for at beholde den lille beholdning jeg har nu, indtil kursen forhåbentlig er noget højere, hvilket jeg tror på – på sigt.

Jeg bliver nok aldrig daytrader, swingtrader eller investor i penny stocks, men en portefølje af udbytteaktier virker tiltalende for mig.

Jeg er dog absolut stadig på et stadie hvor jeg observerer, læser og lærer om aktier og har som du kan se, ikke det store investeret endnu – det sker nok heller ikke før jeg er færdig med at studere, og får mig en højere indtægt.

Følg med

Hvis du er nået hertil, og gerne vil have at vide når den næste månedsrapport lander (hint: det bliver engang i August), så hop og på Facebook og følg Vilebo.dk.

Skriv et svar