IKEA Trådfri smart belysning

IKEA vil med Trådfri være din foretrukne leverandør af smart belysning

Med IKEA Trådfri, forsøger IKEA at blive din primære leverandør af smart belysning, Der er allerede rigtig mange muligheder, og jeg tror at mange flere kommer til med tiden.

Hvad end du ønsker at kunne styre med din telefon eller en fjernbetjening, er IKEA Trådfri godt på vej til at kunne levere det hele.

Læs mere om alle de forskellige muligheder for smart belysning med IKEA Trådfri her i indlægget.

Jeg har selv IKEA Trådfri’s smart belysning installeret,  både i køkkenet under overskabene, i stuen og i soveværelset, så det får du selvfølgelig også en lille anmeldelse af.

IKEA Trådfri er en genistreg

Jeg kan lige så godt afsløre nu, at jeg personligt er ret vild med IKEA’s Trådfri system. Hvis IKEA kan blive ved med at holde brugervenligheden og simpliciteten i produktet, samtidig med at de bliver ved med at udvide mulighederne, kan jeg ikke se at deres success stopper foreløbigt.

IKEA er allerede en af verdens største spillere på møbel, indretning og belysningsmarkedet, så derfor giver det også super god mening, også at indtage smarthome markedet Generelt.

Smarthome markedet har de startet deres indtog på, på ganske fornuftig vis med Trådfri.

Mange havde i starten deres tvivl om, hvorvidt et møbelvarehus nu også kunne producerer fornuftige produkter i smarthome kategorien – inklusiv mig selv – men jeg må sige at jeg er blevet meget positiv overrasket.

App og opsætning af IKEA Trådfri

Jeg har som tidligere nævnt selv investeret i flere produkter i Trådfri serien, og opsætningen er ganske enkel.

Hvis du bare vil have en enkelt pære installeret, med tilhørende fjernbetjening, er det bare at skrue pæren i som normalt, og derefter holde en lille knap på fjernbetjeningen i bund, indtil pæren har blinket, og så er de forbundet.

IKEA Trådfri App og smart belysning

Men hvis du vil kunne styre det hele fra IKEA Trådfri app’en, samtidig med at du er koblet til en fjernbetjening, skal du have fat i en Trådfri gateway, som fungerer som hjernen til alle dine IKEA Trådfri produkter.

din gateway sætter du til strøm og til din router, og derefter kan du koble først fjernbetjeninger til din gateway, og derefter dine fjernbetjeninger til de lys du ønsker. Bum, så er det hele koblet sammen, App, lys og fjernbetjening snakker nu sammen.

IKEA har selvfølgelig lavet brugervenlige guides og videoer, så de fleste burde sagtens kunne sætte det hele op, også selvom den tekniske snilde ikke er særlig stor.

I den sædvanlige IKEA stil, har de lavet en ganske fornuftig guide til opsætningen, så alle kan være med, trin for trin. 

Hvis du har andre tvivlsspørgsmål, kan du næsten med garanti få dem alle besvaret her, hvor de har samlet en masse gode videoguides til Trådfri systemet.

Smarthome fremtiden for IKEA?

IKEA er kommet rigtig godt fra land med Trådfri på smart belysnings fronten. Det virkelig spændende bliver dog – efter min mening – at følge dem herfra, og se hvad de ellers kommer med på smarthome fronten.

IKEA er så store på møbel og indretningsområdet, at de vil kunne sætte en standard for rigtig mange ting indenfor smarthome genren, hvis de gør det rigtigt.

Skriv et svar