Tjen penge på spørgeskemaundersøgelser med apps

Betalte undersøgelser online og spørgeskemaer – stor guide

Kan man tjene penge på Betalte undersøgelser og spørgeskemaer?

Ja! – der findes faktisk apps og hjemmesider med betalte undersøgelser og spørgeskemaundersøgelser, der uden bøvl og ståhej, kan sørge for at forsøde din tilværelse.

Hvis du bare vil hurtigst muligt i gang med at lave betalte undersøgelser og spørgeskemaer er her et par sider, hvor du kan tilmelde dig med det samme:

Det kan tage alt mellem 10 sekunder og 45 minutter at gennemføre en betalt undersøgelse eller et spørgeskema, så der burde være noget til ethvert temperament.

Dette er ikke en metode du bliver hurtig rig på, slet ikke, men til gengæld er det helt og aldeles reelt og nemt at gå til, og du kan begynde at tjene penge på betalte undersøgelser allerede med det samme.

Her kan du tjene penge på betalte undersøgelser online

Der findes rigtig mange sider hvor du kan lave betalte undersøgelser og spørgeskemaer, nogle er bedre end andre og de gør tingene på forskellige måder hver især.

Jeg har jeg kigget på nogle af de mere populære sider.

Betalte undersøgelser online med YouGov

Yougov (Firma der laver betalte undersøgelser online) logo

Hos YouGov har de både små korte betalte undersøgelser og de lidt længere af slagsen.

For alle undersøgelser får du et antal point alt efter længden på undersøgelsen, de point kan du bruge i en pointshop eller på lodder i et lotteri.

Pointshoppen består af gavekort af forskellige værdier, som du kan købe for dine point, alt efter hvor mange du nu har sparet sammen.

Gavekortet bestemmer du næsten selv hvor du vil bruge, da du kan bruge det i mere end hundrede forskellige kendte butikker og webshops.

Du kan købe gavekort på 3 forskellige værdier i kroner, for forskellige antal point, og her giver det mest mening at spare point sammen til den der koster flest point, da du her får flere kroner på gavekortet pr. point du har optjent.

På den måde får du flest penge ud af de betalte undersøgelser du har lavet.

Desværre kan du ikke veksle dine optjente point til kontanter – der er udelukkende mulighed for enten at vælge gavekort eller lotterisedler.

Det synes jeg til gengæld heller ikke gør så meget, når gavekortet kan benyttes så mange steder som det kan.

YouGov har lavet en app, der gør det nemt at lave undersøgelser og spørgeskemaer når du er på farten. så den vil jeg klart anbefale dig at hente.

Betalte undersøgelser online med Toluna

Toluna (firma der laver betalte undersøgelser online) logo

Toluna er en af de helt store spillere for betalte undersøgelser og spørgeskemaer. De har over 30 millioner medlemmer og afdelinger mange steder i verden – inklusiv Danmark.

Hos toluna får du ligesom hos YouGov point for dine besvarelser af undersøgelser og spørgeskemaer.

Også her kan du bruge dine point på enten gavekort eller lotterisedler, til deres eget lotteri.

Lotteriet får du et lod til automatisk, hver gang du laver en undersøgelse, men derudover anbefaler jeg dig ikke at bruge dine point på lotteriet.

Lotterier er jo som bekendt konstrueret således, at huset altid vinder i sidste ende.

Gavekortene kan du købe enten direkte til en butik eller webshop – fx Zalando eller Matas – eller du kan vælge at købe et supergavekort, der kan bruges i mange forskellige kendte butikker og webshops.

Hvis du har en Paypal konto kan du også veksle dine point til kontanter den vej igennem.

Det er ret smart, for med paypal kan du sende dem videre til din egen bankkonto, og på den måde blive betalt i rede penge for at lave undersøgelser og spørgeskemaer.

Betalte undersøgelser på mobilen med Google

Hvis du har en Android telefon (sorry IOS tilhængere), har du næsten med garanti stiftet bekendtskab med deres app butik play store, eller på dansk: “play butik”.

Og hvis du har dét, synes jeg du skal tage et kig på Google Panel, hvor du kan besvare små undersøgelser og spørgeskemaer som Google vil belønne dig for.

Jeg har selv brugt denne app rigtig meget, og gennem tiden har jeg tjent en del penge til brug i Play butikken.

Rettelse: Det er blevet muligt for IOS brugere, også at tjene penge på betalte undersøgelser med Google panel – på App Store hedder den ikke Google Panel med Google Opinion Rewiev.

Billederne ovenover er screenshots fra min egen Google Panel konto, og som du kan se er beløbene ikke voldsomme, men til gengæld tager en undersøgelse hos Google typisk kun 5-10 sekunder at gennemføre.

De penge du tjener på at lave undersøgelser og udfylde små spørgeskemaer, kan du udelukkende bruge i Googles egne indholdsbutikker (Play bøger, Play musik, play film og play store).

Men med de cirka 5-15 undersøgelser der kommer om måneden, har du hurtigt tjent penge til at kunne betale for en app, en film eller nogle diamanter i et spil.

Hvor mange penge kan man tjene på betalte undersøgelser og spørgeskemaer?

Det korte svar vil være cirka mellem 5-50 kroner pr. undersøgelse, alt efter hvilken betalingsmodel siden du benytter har, og hvor lang undersøgelsen er.

Det skal dog understreges endnu en gang, at du ikke bliver rig af at lave undersøgelser online.

Hvis du tilmelder dig en del forskellige sider, og får undersøgelserne udfyldt så snart du får dem tilsendt, så er der helt klart mulighed for at supplere din indtægt med et ikke ubetydeligt beløb.

Timelønnen er ikke at råbe hurra for, men det tror jeg heller ikke er det vigtigste for mange der tjener penge på undersøgelser.

I sidste ende vil jeg vurdere at du sagtens kan tjene i underkanten af 1000 kroner om måneden, hvis du er tilmeldt flere steder og laver alle de undersøgelser der er tilgængelige.

Tips til at lave betalte undersøgelser online mest effektivt

Du kan sagtens tjene penge på betalte undersøgelser online, men det er ikke noget du bliver rig af, så derfor gælder det om at lave undersøgelserne mest effektivt for at tjene flest mulige penge på den tid du bruger på det.

I hvert fald hvis dit mål er at tjene penge – mange gør det også bare fordi de synes det er hyggeligt og gerne vil bidrage med deres mening, og så er effektivitet måske ikke et mål.

Men hvis du gerne vil være mest effektiv når du laver betalte undersøgelser online, så kommer her et par tips:

 • Tilmeld dig flere steder
  Det er ikke hver dag du får undersøgelser hvis du kun er medlem ét sted, tilmeld dig derfor flere steder så du får mulighed for at lave så mange undersøgelser som muligt.
 • Hent apps
  Sørg for at få hentet apps de steder du er tilmeldt hvor det er muligt, så du fx også kan lave undersøgelser når du venter på bussen.
 • Lav undersøgelserne så snart de er tilgængelige
  Mange af de undersøgelser du får, er kun tilgængelige i en begrænset periode, sørg derfor altid at lave dem så hurtigt som muligt.
 • Sig ja til notifikationer
  De kan være irriterende, men hvis du ikke vil misse en undersøgelser så slå notifikationer eller mails til, så du får besked hver gang.
 • Få udbetalt hurtigst muligt, men når du får mest ud af det
  Jeg synes du skal få udbetalt dine penge (eller gavekort) hurtigst muligt – ikke fordi dine penge er i fare, men fordi jeg ganske enkelt synes det er fedest at have dem stående selv.

  Men få dem dog først udbetalt når det giver mest mening.

  Fx kan du hos YouGov få et gavekort på 300 kroner for 3500 point (11,66 point pr. krone), og et gavekort på 500 kroner for 5000 point (10 point pr. krone).

Betalte undersøgelser online og SKAT

Når du har en indtægt i Danmark skal der betales skat, det er de fleste vist irriterende bevidste om.

Det samme gælder selvfølgelig den indtægt du får for at lave betalte undersøgelser online – den skal der selvfølgelig også betales skat af.

Det er heldigvis meget mindre kompliceret med betalte undersøgelser og skat, end det til tider kan være med skat i Danmark.

Det eneste du skal gøre er at melde din indtægt fra betalte undersøgelser som B-indkomst på din forskudsopgørelse, i felt 210.

Hvis du ikke tager mine ord for gode varer (ingen fornærmelse), så tag et kig på denne afgørelse om betalte undersøgelser og skat samt denne guide om B-indkomst.

FAQ om betalte undersøgelser online

Jeg har lavet lidt research og fundet frem til de mest almindelige spørgsmål folk har om betalte undersøgelser og spørgeskemaer, og som ikke allerede er blevet besvaret tidligere i indlægget – efter bedste evne har jeg besvaret disse spørgsmål.

Hvis du har yderligere spørgsmål så stil dem endelig i kommentarfeltet, så er der en god chance for at jeg undersøger sagen og opdaterer indlægget, så andre også kan få glæde af svaret.

Hvordan fungerer betalte undersøgelser?

Typisk er det store brands som Coca-cola, TDC, El selskaber og rigtig mange andre selskaber, som gerne vil vide mere om deres kunder og potentielle kunder, for at finde ud af hvordan de kan forbedre deres produkt eller service.

Det kan også være Nyhedsmedier- og bureauer, der gerne vil vide hvordan befolkningen i Danmark stemmer lige nu, og derfor beder et firma der laver undersøgelser, om at stille dets medlemmer spørgsmål om hvad de ville stemme på hvis der var valg i morgen.

Hvor gammel skal du være?

Der er forskellige krav fra de forskellige udbydere af spørgeskemaer og undersøgelser.

Hos Toluna skal du mindst være 14 år gammel, hos YouGov skal du være 15 år og hos Google Panel skal du være 18 år.

Derudover kan undersøgelser også være målrettet forskellige aldersgrupper, så hvis både du og din mor er tilmeldt samme sted hvor i laver betalte undersøgelser online, så får i ikke nødvendigvis mulighed for at udfylde de samme præcis samme undersøgelser og spørgeskemaer.

Hvis jeg ikke passer til målgruppen for undersøgelsen, har jeg så spildt min tid?

Når du starter en undersøgelse, er der typisk et eller to spørgsmål til at starte med, der skal afklare om du passer til målgruppen for undersøgelsen.

Eksempel: Målgruppen er fuldtidsansatte, og første spørgsmål i undersøgelsen er derfor “Hvilken type ansættelse er du i?”, med svarmulighederne fuldtidsansat, deltidsansat og ansat med timeløn.

Hvis du enten er timelønnet eller arbejder på deltid, så passer du ikke i målgruppen og vil derfor ikke kunne svare på resten af spørgsmålene, men du har stadig brugt et minut eller to på at gå ind og svare på det afklarende spørgsmål.

Er din tid så spildt?

Slet ikke! – Typisk vil du få et lille antal point, samt et lod i en månedlig konkurrence, som de fleste sider med betalte undersøgelser online kører.

Nu vi er ved emnet, så vil jeg anbefale dig at være ærlig når du besvarer spørgsmål.

For jeg tænker, at hvis du altid svarer til højre og venstre for at se om du kan få flest mulige spørgsmål – og dermed flest mulige point – så bliver det registreret og i sidste ende resulterer det nok i at du ikke får tilsendt flere spørgsmål.

Det du “betaler” for at tjene penge med betalte undersøgelser og spørgeskemaer

Alt har en pris, og ligeledes har undersøgelser online, selvom de umiddelbart ikke koster dig en krone.

Alt kan dog ikke gøres op i kroner og øre – ting som data og tid er to valutaer der bliver mere og mere værd, og det er også de to du betaler med, når du laver betalte undersøgelser online og svarer på spørgsmål.

Spørgeskemaundersøgelser tager tid

Det er nu ikke fordi at det tager alverdens tid at udfører en betalt undersøgelse online, men tid er jo som bekendt penge, og begge dele skal overvejes nøje før brug.

En typisk spørgeskemaundersøgelse på google panel tager typisk ikke mere end 10 sekunder, og du får pengene sat ind på din Google Play konto med det samme.

På YouGov får du som tidligere nævnt point, for at gennemføre en undersøgelse, og hvor meget det er, afhænger af det estimerede tidsforbrug på den pågældende undersøgelse.

Der er stor forskel på hvor lang tid de forskellige spørgeskemaundersøgelser på YouGov tager, men alt mellem 1 og 40 minutter er muligt.

En sjælden gang imellem er der længere undersøgelser, der dog også plejer at være mere pointgivende i forhold til tidsforbruget, sammenlignet med de kortere undersøgelser.

Alt i alt er betalte undersøgelser og spørgeskemaer ikke en måde at blive rig på, det er slet ikke muligt når man udregner belønningen i forhold til tidsforbruget.

Der er dog mange der synes det er hyggeligt, og føler at de bidrager med noget, når de giver deres mening til kende, og så gør det jo ikke noget at du bruger lidt tid på undersøgelser, samtidig med at du får lidt penge for det.

Det kunne som før nævnt fx være en god aktivitet, mens du venter på bussen eller venter på at det er din tur hos lægen, hvor du alligevel ikke kan foretage dig ret meget andet.

Betalte undersøgelser online og spørgeskemaer er dataminer

Igen kan jeg nævne ordsproget “alt har en pris”, og hver gang du laver en undersøgelse, betaler du ikke blot med din tid, men også med din data.

Jeg har personligt ikke noget imod, at folk/firmaer kender til min holdning om forskellige apps, oplevelsen jeg havde i min tur i føtex eller hvordan jeg vurderer forskellige teleselskabers image.

Men dette lille afsnit – kald det gerne en slags disclaimer – er med i indlægget for at gøre dig opmærksom på at du altså på sin vis betaler med data om dig selv.

Google der står bar Panel, og selskaberne der hyrer YouGov, OpinionsLand og Toluna til at lave undersøgelser for dem, gør det naturligvis i håb om at kunne blive endnu bedre til at målrette annoncer og forbedre deres produkter, så de kan sælge mere til folk med din profil i fremtiden.

Skriv et svar